Hebrang: Nikica Car otišao je radi zdravstvenih razloga

MINISTAR zdravstva Andrija Hebrang izjavio je danas u Hrvatskom saboru da mu je Nikica Car, bivši predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, potvrdio da je tu dužnost napustio radi zdravstvenih razloga.

SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović ministra je upitala, zar za svoj revanšistički pohod na ravnatelja Rebra, za novog predsjednika Upravog vijeća bolnice, nije mogao naći nikog drugog do li štovatelja poglavnika Ante Pavelića Milana Kujundžića.

Ustvrdila je, naime, da je Kujundžić službeni put u Madrid iskoristio da bi se otišao pokloniti na Pavelićev grob.

O toj posjeti smo izrekli stav, osudili smo to, rekao je Hebrang, ustvrdivši da Kujundžić s tim nema nikakve veze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić je bio član skupine koja je sasvim slučajno naišla na taj grob šetajući grobljem, izjavio je Hebrang izazvavši smijeh u sabornici.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da će njezino Ministarstvo predložiti osnivanje savjeta koji bi trebao pomoći bržem pronalaženju i identifikaciji 1.214 osoba s popisa zatočenih i nestalih.

Potvrdila je da jučer u iskapanjima u slavonskom selu Tordinci pronađeno prvih sedam posmrtnih ostataka iz, kako se vjeruje, velike masovne grobnice koja broji 208 žrtava.

Dosadašnja istraživanja, kaže, potvrđuju sumnje da su posmrtni ostaci pokopanih ispred crkve u Tordincima 1996. premješteni na novu lokaciju na tom području.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara