HKDU izlazi na predsjedničke izbore sa svojim kandidatom

Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) odlučila je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Senata stranke, da će na predsjedničke izbore izaći sa svojim kandidatom, priopćeno je iz HKDUa.

Senat HKDU-a je na sjednici utvrdio politiku i aktivnosti za pripremu predstojećih predsjedničkih i lokalnih izbora, a na idućoj sjednici bit će odlučeno tko će biti kandidat HKDU-a.

Također su izabrani dopredsjednici stranke - Vinko Mršić, Anto Kovačević, Luka Jukić i Ilija Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također stranka je izrazila zadovoljstvo smanjivanjem kazne generalu Tihomiru Blaškiću, no ujedno postavlja pitanje je li on uopće trebao odgovarati na temelju apstraktne optužnice haaškog Tužiteljstva.

U priopćenju, što ga je potpisao predsjednik HKDU-a Petar Ćurlin, navodi se i da stranka osuđuje sve zločine, a zalaže se za individualizaciju krivnje, kako bi spriječilo stvaranje slike u javnosti da je hrvatska država stvorena na zločinu i da je hrvatski narod zločinački narod.

Također se podsjeća da se HKDU cijelo vrijeme tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj i rata u Bosni i Hercegovini zalagao za jedinstvenu BiH, sa tri ravnopravna konstituirajuća naroda, što je, ističe se, jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda i njegove kulture u BiH..

HKDU je izvanparlamentarna stranka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara