54.158.241.146 US
 

HP u četvrtom tromjesečju ostvario rekordan prihod od 21,4 milijarde dolara

Piše:
četvrtak, 25.11.2004. 18:18
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hewlett-Packard je objavio tromjesečni financijski izvještaj za fiskalno razdoblje do 31. listopada. Prihod za ovo, četvrto tromjesečje 2004. godine, u odnosu je na isto razdoblje prošle godine povećan za 8% i iznosi 21.4 milijardu dolara.

Dobit prema nestandardnom knjiženju iznosi 1.5 milijarde dolara, što je 0.41 dolar dividende po dionici ili 14% veća dividenda od one koja je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 0.36 dolara. Dividende i neto zarada neoslabljeni standardnim knjiženjem prema GAAP-standardu sadrže i 136 milijuna dolara prilagodbe nakon oporezivanja, što iznosi 0.05 dolara po standardnim knjiženjem oslabljenoj vrijednosti dionice.

Dobit knjižena prema GAAP-standardu za proteklo tromjesečje iznosi 1.3 milijarde dolara. Dividenda oslabljena knjiženjem prema GAAP-standardu iznosi 0.37 dolara po dionici i veća je za 32% od 0.28 dolara, koliko je iznosila vrijednost dividende u istome razdoblju prošle godine.

Tijekom prethodnog smo tromjesečja ostvarili solidan rast prihoda od 8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i postigli rekordnu dobit u svim odjelima i regijama. Takav je rast u kombinaciji s izvrsnim upravljanjem troškovima doveo do nestandardno knjiženog povećanja zarade od 14% po dionici i 32% veće dividende knjižene po GAAP-standardu," rekla je Carly Fiorina, predsjednica uprave i glavna direktorica HP-a.

"Gledano iz godišnje perspektive, ukupni se prihod povećao za 9% u odnosu na proteklu godinu, te za razliku od lanjske 73.1 milijarde porasao na 80 milijardi dolara. Ostvarili smo rekordnu dobit od 5 milijarde dolara i dosad najuravnoteženije proizvodne uspjehe po pojedinim odjelima. Osim toga, i dalje ostvarujemo značajan priliv novca iz djelatnosti, što nam omogućava strateška preuzimanja softvera i usluga, kao i ponovnu kupovinu dionica u vrijednosti od 3,3 milijarde dolara.

Osim velikih uspjeha u postojećim djelatnostima, HP je svoj tržišni položaj u prethodnom tromjesečju uvelike ojačao i značajnim novim ponudama s područja pohrane, plošnih poslužitelja, ispisne i slikovne tehnologije, te digitalne zabave.

Glavni ciljevi za fiskalnu 2005. sastoje se od disciplinirane proizvodnje, ubrzavanja rasta dobiti, te što iscrpnijeg iskorištavanja jedinstvenog proizvodnog portfelja.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije