Hrvatica diplomirala na akademiji američke Obalne straže

Hrvatica diplomirala na akademiji američke Obalne straže
POLAZNICI akademije američke Obalne straže u srijedu su na svečanosti u New Londonu primili diplome, a među njima je bila i Hrvatica Ivana Pokrajčić.

Ivana Pokrajčić vrlo je uspješno završila četverogodišnju akademiju američke Obalne straže u klasi u kojoj su među Amerikancima osim nje bila još samo dva studenta iz Turske.

Na svečanosti predaje diploma izrazila je zadovoljstvo stečenim znanjima i priprema se na povratak u Hrvatsku za dva tjedna gdje će s činom poručnika raditi u Hrvatskim oružanim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Završenim studentima akademije obratio se američki potpredsjednik Richard Cheney koji je naglasio značaj nastavka borbe protiv terorizma u kojoj će pripadnici Obalne straže imati istaknuto mjesto u zaštiti američke obale.

Na svečanost je pozvan i hrvatski veleposlanik u Washingtonu Ivan Grdešić, a uz američku istaknuta je i hrvatska zastava i svirana hrvatska himna.

Obraćajući se nazočnima Grdešić je naglasio kako je za Hrvatsku važno partnerstvo sa Sjedinjenim Državama posebice u ovo vrijeme borbe protiv terorizma te zahvalio na suradnji sa SAD-om koje se pokazuje i u školovanju hrvatskih časnika na američkim vojnim školama.

Grdešić je istaknuo značaj suradnje s američkom Obalnom stražom koja je za Hrvatsku važna dok razmišlja o stvaranju svoje vlastite Obalne straže koja bi štitila hrvatsko more i obalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara