HRVATSKA NOTIFICIRALA SPORAZUM O SUKCESIJI

Hrvatska je u ponedjeljak notificirala ratifikaciju Sporazuma o pitanjima sukcesije između pet država sljednica bivše SFRJ, koji će, slijedom toga, stupiti na snagu za 30 dana, priopćilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Stalna misija Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima položila je ispravu o ratifikaciji kod Glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, kao depozitara Sporazuma o pitanjima sukcesije. Sporazum stupa na snagu trideset dana nakon polaganja spomenute hrvatske isprave o ratifikaciji, sukladno članku 12. istog Sporazuma.

Kako su ostale države sljednice također notificirale svoje ratifikacije, polaganjem hrvatske isprave o ratifikaciji ispunjene su sve pretpostavke za stupanje na snagu Sporazuma o pitanjima sukcesije koji uređuje pitanja raspodjele prava, obveza, imovine i dugova bivše države između pet država sljednica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum o pitanjima sukcesije potpisan je 29. lipnja 2001. godine u Beču. Sastavni dio sporazuma čine sedam aneksa i tri dodatka koji reguliraju raspodjelu pokretne i nepokretne federalne imovine, diplomatske i konzularne imovine, financijske imovine i obveza, arhiva i dr.

(Hina) xpp ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara