HRVATSKI NEUROZNANSTVENICI PREDAVALI U STOCKHOLMU

U Stockholmu na svjetski poznatom Karolinskom Institutu u subotu je završio dvotjedni međunarodni postdiplomski tečaj o razvoju i degeneraciji ljudskoga mozga, kojeg su organizirali hrvatski znanstvenici na institutu.

Tečaj, jedinstven i po prvi puta organiziran u Karolinskom institutu imao je znanstveno edukativnu ulogu.

Dvadeset polaznika toga tečaja moglo je čuti međunarodnu ekipu predavača stručnjaka s tih područja, među kojima su znanstvenici iz Hrvatske prednjačili po broju.

Vodeći hrvatski neuroznanstvenici profesor doktor Ivica Kostović s Hrvatskog Instituta za istraživanje mozga te izvanredni profesor doktor Nenad Bogdanović te doktorica znanosti Vesna Jelić s Karolinskog instituta kao organizatori su iznijeli posljednja dostignuća u područjima razvoja ljudskog mozga i degenerativnih bolesti kao Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karolinski institut poznat je po dugogodišnjoj tradiciji u području neuroznanosti i jedan je od vodećih svjetskih instituta koji nastavlja tradiciju istraživanja mozga. Čak i Nobelova nagrada za medicinu za 2000. godinu dodijeljena je Šveđaninu Arvidu Carlssonu za pronalazak supstance dopamin, čiji nedostatak vodi u Parkinsonovu bolest.

Tečaj je imao vrlo pozitivan odaziv i dogovoreno je da se u budućnosti održava svake godine.

(Hina) xvpre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara