Hrvatski pravaši protive se ulasku Hrvatske u Eu

IZVANPARLAMENTARNA stranka Hrvatski pravaši najavila je danas da će u ponedjeljak 26. travnja, u svim hrvatskim županijama započeti "Demokratski ustanak u Hrvatskoj" koji je, naglasili su njeni čelnici "usmjeren protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, NATO i protiv suda u Den Haagu".

Dražen Keleminec, predsjednik te lani osnovane političke stranke koja za sebe tvrdi da je "jednina istinska pravaška stranka", rekao je na konferenciji za novinare da će se stranka demokratskim sredstvima - peticijama, proglasima i drugim akcijama boriti da Hrvatska ne pristupi Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za Hrvatske pravaše, EU je propast za Hrvatsku, rekao je Keleminec i dodao da je Hrvatska gospodarski i društveno nespremna za članstvo u EU u kojoj će hrvatski narod izgubiti svoj identitet. Naveo je primjer Norveške i Švicarske koje su odbile ući u EU i zatražio da hrvatska Vlada putem medija educira hrvatske građane što ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska gubi, a što dobiva.

Sve parlamentarne stranke podržale su pristupanje Hrvatske EU, a mi želimo u tom pitanju biti alternativa vlasti, poručio je.

Pregovore hrvatske Vlade s Europskom komisijom kritizirali su i dopredsjednici stranke Krešimir Pavelić i Petar Vučić istaknuvši da je hrvatska Vlada u tim pregovorima "postupila poltronski i sluganski".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara