HTV će prikazati seriju o izbjeglicama i povratku, koju je sponzorirao OESS

HRVATSKA televizija prikazat će ovoga tjedna seriju emisija o povratku izbjeglica u Hrvatsku, koju je sponzorirala Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS), priopćila je u srijedu Misija OESS-a u Hrvatskoj.

Producent serije "Nečija zemlja" je Srpski demokratski forum (SDF), a bavi se prikazom života na ratom pogođenim područjima Hrvatske i prvi put omogućuje hrvatskoj javnosti uvid u život izbjeglica u kolektivnim centrima u Srbiji.

"Misija je odlučila financirati seriju uviđajući kako to nije samo od interesa za izbjegličku populaciju i naseljene bosanske Hrvate, već i za hrvatsko društvo u cjelini", kaže u priopćenju voditelj Misije OESS-a, veleposlanik Peter Semneby.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanja kojima se bavi Nečija zemlja važna su u kontekstu procesa hrvatskih europskih integracija", dodao je Semneby.

SDF je za potrebe emisije angažirao poznate neovisne hrvatske novinare kako bi potaknuo srpske povratnike i naseljene bosanske Hrvate koji dijele iste ili slične probleme na zajednički rad u iznalaženju odgovarajućih rješenja, navodi se u priopćenju.

Serija u četiri dijela, snimljena u jesen prošle godine, prikazivat će se na drugom programu HTV-a svaki dan od četvrtka, 25. ožujka, do nedjelje, 28. ožujka u 13,15 sati, dodaje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara