HŽ: 10. svibnja otvara se stajalište Čulinec s dizalom za invalide

Hrvatske željeznice (HŽ) najavile su danas da će u ponedjeljak, 10. svibnja, biti pušteno u promet obnovljeno željezničko stajalište Čulinec, prvo u Hrvatskoj s dizalom za invalide do kojeg se dolazi prilagođenim pješačkim pothodnikom.

HŽ je u gradnju stajališta uložio 17 milijuna kuna, a grad Zagreb je financirao izradbu projekta s 400 tisuća kuna.

Otočni peron stajališta u Čulincu, dug 160, širok 6,10 i visok 0,55 metara, smješten je između dvaju kolosijeka magistralne pruge iznad podvožnjaka Čulinečke ceste na mjestu bivšega južnog kolosijeka, zbog čega je oba kolosijeka trebalo znatnije obnoviti. Na peronu je nadstrešnica duga 70 metara, prilazna stubišta i zaštitne ograde, dizalo za invalide, klupe, koševi, zaštitna ograda od vjetra, kiosk za prodaju voznih karata, obojeno znakovlje i vozni redovi za obavijesti putnicima.

Radove su po projektu Željezničkoga projektnog društva izvele HŽ-ove tvrtke kćeri i tvrtka "Siget", a počeli su potkraj lipnja 2003., priopćila je HŽ-ova Služba za odnose s javnošću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novo stajalište u Čulincu u ponedjeljak će prvi stati vlak koji sa zagrebačkog Glavnog kolodvora polazi u 4,27 sati te zatim vlak koji iz smjera Dugog Sela polazi u 4,40 sati, kaže se u priopćenju.

Nakon njih i svi drugi vlakovi u zagrebačkom prigradskom prijevozu i po voznom redu stoje u Čulincu u oba smjera zaustavljat će se na novome otočnom peronu u Čulincu.

(Hina) pp/xdm yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara