I drugi osumnjičeni varaždinski policajac u pritvoru

VARAŽDINSKI policajac Mladen Šinko (39) kojeg se sumnjiči da je s kolegom Goranom Hudoletnjakom (28) teško ozlijedio mladića Miljenka Hipa, pokušavajući od njega tijekom saslušanja iznuditi iskaz, predao se danas varaždinskoj policiji, nakon čega je pritvoren, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Šinko se u pratnji svog odvjetnika pojavio u policijskoj postaji u 13,35 sati, a u 14 sati je po nalogu varaždinskog Općinskog suda sproveden u tamošnji Okružni zatvor.

Šinko i Hudoletnjak, koji se jučer pojavio u policiji, osumnjičena su za iznuđivanje iskaza i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a obojici je određen pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako policija osumnjičenog Šinka jučer nije pronašla na adresi prebivališta i na ostalim mjestima gdje bi se mogao nalaziti za njim je bila raspisana potraga.

Mladić Miljenko Hip je 14. srpnja oko 17 sati došao u policijsku postaju Varaždin radi davanja obavijesti o kaznenim djelima u kojima je navodno sudjelovao. Kriminalistička obrada nad Hipom trajala je do 22,30 sati, a sat vremena kasnije mladić je potražio liječniku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Varaždin. Idućega je dana primljen je u varaždinsku Opću bolnicu, gdje je operiran zbog unutrašnjeg krvarenja, a 21. srpnja Hip je prepoznao policajce koji su ga saslušavali.

Policija je jučer izvijestila da je Hip, zajedno s još dvojicom mladića, osumnjičen da je u noći s 10. na 11. srpnja provalio u cvjećarnicu u mjestu Marčan. Upravo su ga zbog te provale dvojica osumnjičenih policajaca saslušavala i iznuđivala iskaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara