IAEA Iranu neće produljiti rok za odgovore

MEĐUNARODNA agencija za atomsku energiju (IAEA) Iranu neće produljiti rok za odgovore na neriješena pitanja, koji istječe 31. listopada, objavila je u utorak glasnogovornica agencije uoči posjeta njezina glavnog direktora Teheranu.

"U našem radu postoje dvije faze: u prvoj fazi Iran nam mora dati odgovore na sva neriješena pitanja i to ne kasnije od 31. listopada, a druga će se sastojati u provjeri tih informacija", rekla je glasnogovornica IAEA-e.

Ističući svoju spremnost na suradnju, Teheran je dao naslutiti da bi mu za ispunjavanje zahtjeva moglo trebati više od dva tjedna koliko mu još preostaje do isteka roka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

IAEA je u oštro intoniranoj rezoluciji donesenoj prošloga mjeseca dala Iranu rok do 31. listopada da ukloni sumnje o tome da tajno pokušava proizvesti nuklearno oružje.

Glavni direktor IAEA-e Mohamed ElBaradei Iran će posjetiti u četvrtak.

U subotu bi pak trebali početi pregovori iranskih dužnosnika i predstavnika IAEA-e o potpisivanju dodatnog protokola Sporazuma o neširenju atomskog oružja kojim bi se uvele strože kontrole iranskog nuklearnog programa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara