Impotentni možda dobili lijek koji brzo djeluje

BRZO djelovanje, radije nego dugotrajno, važno je mnogim osobama koje upotrebljavaju lijekove protiv impotencije, a Levitra, nova konkurencija Viagri, djeluje za samo desetak minuta, objavili su u ponedjeljak istraživači.

Lijek koji proizvodi GlaxoSmithKline Plc kod nekih muškaraca donosi rezultate za samo deset minuta, a za većinu u roku od 25 minuta. Istraživanje je obuhvatilo 724 impotentna muškarca iz Europe i Sjeverne Amerike.

"To je lijek veoma brzog djelovanja", rekao je voditelj studije Francesco Montorsi, profesor urologije na sveučilištu Vita Salute San Raffaele u Milanu.

"Deset minuta veoma je kratko vrijeme. Lijek se uzima na usta, a treba mu vremena za apsorpciju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Montorsi, koji će svoje nalaze predstaviti idući tjedan na 7. kongresu Europske seksološke federacije u Brightonu na jugu Engleske, dodaje kako se lijek dobro podnosi i siguran je.

U odvojenoj studiji provedenoj na 2912 muškaraca, koja će isto biti predstavljena na tom kongresu, većina muškaraca od 20-75 godina, ispitanih u Britaniji, Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Meksiku i Brazilu, rekla je kako im je u liječenju impotencije važnija brzina od trajnosti.

No Montorsi kaže da je to individualna stvar. U svojoj kliničkoj praksi, rekao je, imao je muškaraca kojima se sviđa da ujutro uzmu lijek, a da znaju kako će on djelovati u toku dana ili navečer.

(Hina) xvm yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara