Irački vozač ubijen u eksploziji bombe u Bagdadu

IRAČKI je vozač poginuo u utorak u eksploziji bombe kućne izrade postavljene na ulici u Bagdadu kojom prolaze američki vojni konvoji, priopćio je za AFP svjedok tog događaja.

"Irački je civil star četrdesetak godina poginuo u svom automobilu koji je nešto poslije 8 sati (4 sata po GMT-u) naišao na bombu pred mostom u četvrti Karrada", kazao je Fadel Hamid, trgovac.

Prema njegovim riječima, američki vojnici i irački policajci došli su na lice mjesta i odvezli truplo žrtve i ostake vozila, bijelog opela.

Cestom i mostom koji su nedaleko od rezidencije Jalala Talabanija, člana iračke izvršne vlasti i vođe Domoljubnog saveza Kurdistana (UPK), jedne od glavnih kurdskih stranaka, često prolaze američki konvoji na putu za Duru, predgrađe Bagdada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj iračkih civila poginuo je u ekploziji naprava kućne izrade koje su bile namijenjene snagama koalicije u Bagdadu i u sjevernom dijelu prijestolnice gdje pobunjenici najviše djeluju.

U utorak je u Bagdadu u bombaškom napadu na ophodnju lakše ranjen i američki vojnik, priopćila je službena predstavnica američke vojske.

"Vojnik iz 1. konjičke divizije ranjen je, a jedno je vozilo manje oštećeno u podmetnutoj eksploziji u 00.30 sati (u ponedjeljak, u 20.30 po GMT-u)", kazala je.

Visoki američki vojni dužnosnik izjavio je u ponedjeljak da je u Iraku od 1. travnja ubijeno sedamdeset vojnika koalicije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara