Irak odgodio najavu izvanrednih ovlasti

PRIJELAZNA iračka vlada u ponedjeljak je odgodila očekivani program za jačanje sigurnosti koji obuhvaća popis izvanrednih ovlasti, ali se idućih dana očekuje objava tog programa, objavio je za TV postaju al-Jaziru vladin glasnogovornik Gorgues Hermez Sada.

"Imam zakonodavni dokument u rukama. Samo čeka potpis predsjedništva i objavit ćemo ga najkasnije sutra ili prekosutra (utorak i srijeda)", rekao je Sada za katarsku TV.

Provedbu sigurnosnih mjera okruživala je potpuna konfuzija, jer je bez objašnjenja u subotu u posljednji trenutak otkazana konferencija na kojoj su trebale biti najavljene nove mjere, a isto se dogodilo i u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjere, nazvane "Sigurnosni zakon za obranu nacije", trebale bi uključivati sve osim nametanja izvanrednog stanja. Mjere će uključivati i ograničenja kretanja i okupljanja te odredbe o policijskom satu u problematičnim područjima.

"Taj će zakon premijeru omogućiti objavu izvanrednog stanja u bilo kojem iračkom području nakon sporazuma vlade i predsjedničkog odboea", izjabio je vladin glasnogovornik.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara