Ispituje se slučaj policajca koji je tražio sutkinju da mu pusti sina iz pritvora

ODSJEK za kontrolu zakonitosti postupanja zagrebačke policije istražuje navodne pritiske policijskog inspektora na istražnu sutkinju zagrebačkog Županijskog suda da njegova 25-godišnjeg sina pusti iz pritvora, doznaje se danas u policiji.

"Odmah nakon što je Jutarnji list objavio članak u kojem se navodi da je inspektor MUP-a od sutkinje tražio da mu pusti sina Odsjek za kontrolu zakonitosti postupanja pokrenuo je istragu", kazao je Hini zamjenik glasnogovornice zagrebačke policije Davor Tor. Ne želeći otkriti ime inspektora Tor je samo rekao da je riječ o policijskom službeniku PU zagrebačke te da je prerano govoriti o njegovoj mogućoj odgovornosti.

U današnjem broju Jutarnjeg lista navodi se da je inspektor MUP-a D. G., prvo usmeno, a potom u dva navrata pismeno od istražne sutkinje tražio da mu pusti sina I. G. iz pritvora. Sin mu je uhićen početkom svibnja ove godine, a tereti ga se s još troje osumnjičenih za otmice i premlaćivanje dviju zagrebačkih prostitutki. U članku se tvrdi da je inspektor posljednje pismo sutkinji poslao preko odvjetnika i to nakon što je završena istraga nad njegovim sinom, a spis upućen tužiteljstvu kako bi se podigla optužnica. Jutarnji navodi da se policijski inspektor pritom pozvao na svoju funkciju u MUP-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Kaznenom zakonu, svaki pritisak na pravosudnog dužnosnika je zabranjen. Donedavno se takvo kazneno djelo zvalo prisila prema pravosudnom dužnosniku, a lanjskim izmjenama zakona preimenovano je u ometanje pravde za koju je predviđena kazna od jedne do pet godina zatvora.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara