Ispovijest Elisabeth Fritzl za austrijski ORF vrijedi nekoliko milijuna eura

Ispovijest Elisabeth Fritzl za austrijski ORF vrijedi nekoliko milijuna eura

ELISABETH FRITZL, kći austrijskog monstruma Josefa Fritzla, koju je on 24 godine držao zatvorenu u podrumu i svakodnevno je silovao i zlostavljao, večeras će dati svoj prvi intervju za austrijsku državnu televiziju.

Nakon dugih pregovora Elisabeth je pristala dati intervju ORF-u kako bi napokon progovorila o svemu što joj se događalo i barem djelomice otklonila brojna nagađanja koja prate nju i njenu obitelj otkad je ovo šokantno otkriće potreslo svijet. Prema navodima austrijskih medija, ORF neće ništa platiti za intervju, ali Elisabeth će ipak dobiti zadovoljavajuću naknadu s obzirom da će njoj pripasti sav prihod od distribucije intervjua drugim medijima.

Razgovor će u svom programu emitirati više od 300 televizijskih postaja

Očekuje se da će razgovor u svom programu emitirati više od 300 televizijskih postaja pa će Elisabeth tako zaraditi nekoliko milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Elisabeth će razgovarati Christoph Feurstein, novinar koji je vodio prvi razgovor s dosad najpoznatijom žrtvom otmice - Nataschom Kampusch, djevojkom koja je u podrumu svog otmičara bila zatočena osam godina. Na isti je način ORF intervju platio i Nataschi Kampusch, koji je prodan u više od 120 zemalja po cijeni od 290 eura po minuti. Ne zna se točno koliko je Natascha Kampusch zaradila na ovaj način, ali prema procjenama radi se o više stotina tisuća eura.

Očekuje se kako će Elisabeth večeras prvi put progovoriti o torturi koju joj je otac priuštio, učestalim silovanjima i rođenju djece u tamnici ispod obiteljske kuće Josefa Fritzla. Elisabeth će također pričati o svom mrtvorođenom djetetu, koje je Fritzl spalio u peći, ali i o budućim planovima koje ima za sebe i svoju obitelj.

Elisabeth Fritzl prilikom intervjua morat će, kako su pisali tamošnji mediji, nositi zatamnjene naočale kako jarko svjetlo studijskih reflektora ne bi naštetilo njenim očima, s obzirom da su je 24 godine u podrumu navikle na tamu.

J.C.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara