Ištvančićev dokumenatrac "Bunarman" na festivalu dokumentarnog filma u Washingtonu od 15. do 20. lipnja

Dokumentarni film "Bunarman" redatelja Branka Ištvančića, nastao prošle godine u produkciji Dokumentarnog programa HRTa, uvršten je u program uglednog festivala dokumentarnog filma SILVERDOCS u okviru Američkoga filmskog instituta, gdje će biti prikazan u konkurenciji kratkog filma.

Od 1100 filmova iz više od 50 zemalja festivalsko je povjerenstvo u "raznovrstan i provokativan glavni program" uvrstilo 40 dugometražnih i 30 kratkometražnih filmova".

Festival će se održati od 15. do 20. lipnja 2004. u Washingtonu.

Ištvančićev dokumentaraca "Bunarman", koji traje 30 minuta već je sudjelovao na desetak međunarodnih festivala i dobio nekoliko nagrada, među kojima su dvije posljednje, dodijeljene u prosincu 2003.: Nagrada za najbolju režiju DaKino na festivalu u Bukupreštu u Rumuinjskoj i Specijalna nagrada za dokumentarni film u Sieni u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, dokumentarac "Bunarman" na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma u Zagrebu dobio je Nagradu za najbolju režiju, te nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara "Oktavijan" za najbolji dokumentarni film.

Branko Ištvančić rođen je 1967. u Subotici, a diplomirao je filmsku i TV režiju godine 1999. na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Radi na Hrvatskoj televiziji, gdje je režirao brojne dokumentarne filmove, obrazovne emisije i serijale. Njegov dokumentarni film "Plašitelj kormorana" hrvatska filmska kritika uvrstila je među najbolje hrvatske dokumentarce 90-tih godina.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara