Izaslanstvo hrvatskog Sabora završilo posjet Austriji

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je u srijedu, na kraju trodnevnog službenog posjeta Austriji, da je saborsko izaslanstvo od svih austrijskih sugovornika dobilo uvjeravanja da će Austrija biti jedan od glavnih promotora Hrvatske u Europskoj uniji.

"Od svih austrijskih sugovornika dobili smo uvjeravanja da će Austrija i njezina izvršna vlast, od saveznog kancelara Wolfganga Schuessela do ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero Waldner, te parlamenta, snažno djelovati među budućim hrvatskim partnerima u EU na svim razinama europske politike, i biti jedan od glavnih promotora Hrvatske, kako bi se hrvatski interesi prepoznali, a određeni otpori ili percepcije uklonile", rekao je Šeks.

On je ocijenio da je uzvratni službeni posjet hrvatskog parlamentarnog izaslanstva Austriji bio otvoren i srdačan, te da je "protekao u dobrom i iskrenom raspoloženju". Naglasio je da Hrvatska u Austriji ima iskrenog, odgovarajućeg i učinkovitog partnera u snažnoj potpori hrvatskom putu u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborsko izaslanstvo na čelu s Šeksom razgovaralo je u srijedu u austrijskom parlamentu s predsjednikom parlamentarnog Odbora za EU Wernerom Fasslabendom, te potpredsjednicom Saveznog vijeća Annom Elisabeth Haselbach i predsjednicima klubova zastupnika.

Tijekom trodnevnog posjeta Austriji hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je u Gradišću s predstavnicima gradišćanskih Hrvata.

Tom prigodom izražena je želja za jačanjem konkretne suradnje te hrvatske manjine s Hrvatskom.

Predsjednik Zemaljske skupštine Gradišća Walter Prior rekao je da će gradišćanski Hrvati biti najsretniji kada Hrvatska pristupi u EU-u, jer će onda "Hrvati i gradišćanski Hrvati živjeti svi zajedno u zajedničkoj europskoj obitelji država".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara