Izaslanstvo njemačke zaklade K. Adenauer u posjeti saborskom Odboru za gospodarstvo

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Gordan Jandroković razgovarao je danas s izaslanstvom njemačke Zaklade Konrad Adenauer o tranziciji u gospodarstvu i privatizacijskim procesima.

Ravnatelj zaklade Christian Schmitz i Franz Schuster, bivši ministar za gospodarstvo njemačke pokrajine Thuringen naglasili su da je preporuka Njemačke poticanje industrijskog razvoja, kao okosnice gospodarstva te dominacija malih i srednje-velikih poduzeća u tržišnom gospodarstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Privatizaciju treba shvatiti kao šansu stvaranja novih uspješnih malih i srednje velikih poduzeća gdje država prethodno utvrđuje koje gospodarske segmente treba prioritetno razvijati", rekao je Schuster.

Predsjednik Odbora Jandroković je izrazio uvjerenje da će se Hrvatska brzo priključiti najrazvijenijim tranzicijskim zemljama i rekao da je otvorena za sve oblike suradnje. Iznio je i temeljna načela Vlade za razvoj poduzetništva poput stvaranja pozitivne poduzetničke klime, obrazovanja mladih, kreditiranja malih i srednjih poduzetnika, koordinacije institucija koje se bave malim i srednjim poduzetništvom, porezne reforme te reforme pravosuđa i državne uprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara