IZBOR NAJLJEPŠE ŠOKICE "mladost i ljepota slavonije"

U Starim Mikanovcima nedaleko Vinkovaca večeras je održana 37. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama "Mladost i ljepota Slavonije".

U reviji je sudjelovalo deset djevojaka, devet snaša i devet momaka iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, te dijela Sisačko-moslavačke županije u kojem su se zadržali slavonski običaji.

Odlukom Ocjenjivačkog suda, predvođenog s etnologinjom iz vinkovačkog Gradskog muzeja mr. Ljubicom Gligorević, najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji proglašena je Mirjana Grgas iz Prkovaca (Vukovarsko-srijemska županija), najljepšom snašom Jasmina Karapetrić iz Šljivoševaca (Osječko-baranjska županija), a najljepši momak je Nikola Havrlišan iz Vrpolja (Brodsko-posavska županija).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim osobnosti i ljepote kandidatkinja i kandidata jedan od bitnih elemenata na temelju kojih je Ocjenjivački sud donio odluke o najljepšima, bilo je i poznavanje nošnji koje nose, dijelova iz kojih su sastavljene, te u kojim prigodama su se odjevale. Također je u obzir uzeta i starost narodnih nošnji.

(Hina) xžd ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara