54.167.29.208 US
 

Izdanja Instituta "Ivo Pilar" u protekle dvije godine

Piše:
srijeda, 8.12.2004. 14:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

INSTITUT društvenih znanosti "Ivo Pilar" u protekle je dvije godine objavio više zbornika, studiju o visokome obrazovanju u Hrvatskoj i europskim zemljama, autora Mladena Havelke te sedam svezaka časopisa "Društvena istraživanja".

Bogata izdavačka djelatnost jedna je od prepoznatljivih odlika "Pilara", rečeno je danas u Europskome domu u Zagrebu, gdje su znanstvenici toga instituta najavili i održavanje petoga znanstvenoga skupa Annales Pilar "Quo vadis Hrvatska?".

O zbornicima, studiji i "Društvenim istraživanjima" govorili su "Pilarovi" znanstvenici Dražen Živić, Renata Franc i Anka Mišetić te glavna i odgovorna urednica časopisa "Društvena istraživanja" Maja Štambuk.

U 2003. objavljena su tri zbornika i četiri sveska časopisa "Društvenih istraživanja", među kojima su i dva dvobroja što je i uobičajena praksa u objavljivanju toga časopisa koji "iza sebe" ima 13-godišnju povijest i ugled u znanstvenoj zajednici budući da se se u njemu objavljeni prilozi referiraju u Current Contentsu (CC).

Zbornici su bili posvećeni 70. obljetnici života Dragutina Pavličevića, razvojnim perspektivama ruralnoga svijeta Slavonije i Baranje te odnosima iseljenika i njihove domovine.

Teme dvaju dvobroja "Društvenih istraživanja" u 2003. bile su pak održivi razvitak Hrvatske te "Je li u Hrvatskoj znanost razvojni resurs". Objavljen je i jedan netematski broj te broj "Mediji u Hrvatskoj - nekoliko aspekata".

U ovoj godini objavljena su četiri zbornika - "Hrvatsko društvo danas : Psihosocijalni procesi", "Živjeti u Zagrebu", "Vukovar 91 - Međunarodni odjeci i značaj" te dva zbornika na engleskome jeziku "Significance" i "Transition Countries in the Knowledge Societes".

I dok ovogodišnji netamatski broj još nije objavljen, "Društvena istraživanja" su u 2004. objavila dva dvobroja - "Socioekonomska kultura i hrvatska upravljačka elita" te "Depopulacija Hrvatske", kao i broj o temi "Javno mnijenje Hrvatske: Izbori 2003.".
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije