Izrael ponovno zatvorio glavnu prometnicu u pojasu Gaze

NAKON raketnih napada tijekom noći sa srijede na četvrtak izraelska vojska zatvorila je u četvrtak ujutro cestovnim rampama cestu Salaheddine, glavnu prometnicu koja povezuje sjever i jug pojasa Gaze, otvorenu u ponedjeljak.

"Izraelska vojska je informirala palestinske dužnosnike o zatvaranju te ceste u južnom dijelu. Dvije cestovne rampe su postavljene blizu izraelskog naselja Kfar Darom i Gush Katif nakon ispaljivanja tri rakete tijekom noći u tom području", rekao je jedan palestinski dužnosnik.

Izraelski glasnogovornik je rekao ranije da je Izrael uložio u četvrtak, nakon te raketne paljbe, prvi službeni prosvjed od početka primirja.

Prema glasnogovorniku, Palestinci su ispalili u noći sa srijede na čevrtak tri rakete na naselje Kfar Darom pri čemu su laške ranjena tri Izraelca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaključeno primirje podrazumijeva prekid raketne i minobacačke paljbe na izraelsko područje kao i na naselja i izraelske vojne položaje na palestinskim područjima.

Palestinski izvori u četvrtak su pak objavili da su izraelske snage ušle rano ujutro u grad Kalkiliyu, na Zapadnoj obali i tom prilikom ubile jednog pripadnika Brigada mučenika al-Aqse, oružanog krila pokreta Fatah, a jednoga uhitile.

Palestinski ministar informiranja Nabil Amr osudio je ubojstvo, ocijenivši da bi to moglo narušiti mirovne napore u regiji.

(Hina) tm br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara