Izrael zabranio ulazak palestinskim radnicima iz Gaze; Optužbe na račun palestinskog vodstva

IZRAEL je o ponoći s nedjelje na ponedjeljak zabranio ulazak na svoj teritorij radnicima iz pojasa Gaze, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica izraelske vojske.

"Do te mjere dolazi nakon dvostrukog samoubilačkog atentata u kojem je stradalo 10 ljudi", koji se dogodio u nedjelju u luci Ashdod, a čija dva počinitelja dolaze iz pojasa Gaze, rekla je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema istom izvoru, "radnicima iz pojasa Gaze dopušten je ulazak u industrijsku zonu Ereza", koja graniči s izraelskim teritorijem, a "promet između pojasa Gaze i izraelskog teritorija biti će dopušten u slučajevima humanitarne prirode".

Istodobno je broj dva izraelskog kabineta, Ehud Olmert (trgovina i industrija) optužio u ponedjeljak palestinske vlasti da podržavaju terorizam. "Nemamo povjerenja u to korumpirano palestinsko vodstvo koje podržava terorizam", rekao je među ostalim Olmert za izraelski radio.

Kako je javio izraelski radio, jedna je mina eksplodirala u ponedjeljak u blizini konvoja izraelske vojske i židovskih doseljenika u središnjem dijelu pojasa Gaze, no nije izazvala žrtve ni štete. Konvoj se kretao prema prijelazu između Gaze i izraelskog teritorija, krenuvši iz dobro čuvanog izraelskog naselja Netzarim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara