Jadranka Kosor sastala se s predstavnicima društva logoraša srpskih logora

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zločina u Vukovaru te s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, priopćeno je iz Vlade.

Predstavnici Centra upoznali su ministricu Kosor s radom Centra od njegova otvorenja te planovima u nadolazećem razdoblju.

Ministrica Kosor izrazila je potporu Centru te najavila razmatranje mogućnosti modela financiranja i zapošljavanja djelatnika u Centru za istraživanje ratnih zločina u Vukovaru.

Na sastanku je zaključeno kako je potrebno uložiti sve napore kako bi Centar mogao funkcionirati i doprinositi stvaranju istine o stradavanju ljudi u logorima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojanje društva i Centra važno je, podsjetila je Kosor, radi daljnjeg prikupljanja dokumenata i svjedoka ratnih zločina. Članovi Društva nerijetko su sudjelovali u sudskim procesima u svojstvu svjedoka, istaknuli su predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Potredsjednica i ministrica Jadranka Kosor susrela se danas i s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a koji su je upoznali s planovima i programom rada, posebice s namjerama na području zapošljavanja branitelja kroz program Ministarstva, te izrazili zadovoljstvo suradnjom s ministricom i Ministarstvom.

Kao veliki problem, predstavnici Zajednice udruga istaknuli su otpuštanje hospitaliziranih oboljelih branitelja iz lječilišnih ustanova i zatražili pomoć u osnivanju zadruge oboljelih od PTSP-a.

Ministrica Kosor najavila je daljnju pomoć braniteljima oboljelima od PTSP-a i posjet ustanovama u kojima se liječe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara