Jadranka Kosor za Index: Istinski i pravi domoljub bi išao na nove izbore

Jadranka Kosor za Index: Istinski i pravi domoljub bi išao na nove izbore

Foto: FAH

BIVŠA premijerka Jadranka Kosor smatra da bi najdomoljubniji potez trenutnih aktera Vlasti, bio izlazak na nove izbore.

U razgovoru za Index, Jadranka Kosor kazala je da unatoč tome da se nalazimo u kaosu koji doseže vrhunac, da pravi vrhunac ipak još nije na vidiku.

Kosor tako tvrdi, da su mogući još kojekakvi zaokreti.

"Nakon današnjih događaja jasno je da je Karamarko bio u sukobu interesa, iako je to nevažno u kontekstu njegovog sudjelovanja u vlasti. Da je odluka Povjerenstva bila i drugačija, ovdje se radi o političkoj i moralnoj odgovornosti oko INA-e i MOL-a.

Jedino pošteno za Hrvatsku bi bilo da se odluče na nove izbore. Također jedino domoljubno bilo bi reći da idemo na izbore jer sve drugo vodi u novu krizu.

Varijanta s Marićem bila bi kao s Oreškovićem. Premijer treba proći izbore, mora steći legitimitet, biti šef velike stranke. Orešković je svojim postupcima samo pokazao da nema političkog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HDZ si je odabrao Karamarka pa nek ide s njim u nove pobjede"

Najgore što mi se čini, je da ako padne Vlada, da se još ostavi prostor od 30 dana u kojem se može pritiskati, nuditi, gnjaviti, to je nepodnošljivo. Takva Vlada još s Čačićem i Prgometom ne bi mogla dugo izdržati.

Prevelik broj malih stranaka ne može stvoriti čvrstu Vladu.

Ta Vlada bi se mogla provući do proračuna za 2017. i to je to", smatra Jadranka Kosor.

Posebno je naglasila da bi onaj tko ima minimum odgovornosti i liderske sposobnosti, da bi rekao "Idemo na nove izbore".

Na pitanje treba li HDZ izabrati novog predsjednika stranke Kosor je izjavila da je to ovih dana često pitaju i građani koje susretne na cesti.

"No, moram reći. Mene se to više ne tiče. Oni su u HDZ-u odabrali Karamarka, očito ga vole i ne mogu bez njega, pa neka s njim idu u nove pobjede", zaključila je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara