japanska pijanistica nastupila u Klovićevim dvorima

Mlada japanska pijanistica Ayako Uehara (1980.) nastupila je večeras u Klovićevim dvorima u sklopu zagrebačkih Ljetnih večeri.

Godine 1992. mlada pijanistica osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju pijanista u Ettlingenu u Njemačkoj.

Debitantski nastup imala je u tokijskom Bunkarmura Orchard Hallu izvodeći prvi glasovirski koncert Beethovena uz japanski Simfonijski orkestar pod ravnanjem Mstislava Rostropoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Godine 1995. osvojila je 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Čajkovski" u japanskom gradu Sendaju. Bila je najmlađi polufinalist tog istog natjecanja u Moskvi osvojivši 2000. godine 2. nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Sydneyju. Nastupila je osim u Japanu na prestižnim glazbenim pozornicama u Europi i svijetu, a 2002. postala je prva žena koja je u kategoriji glasovira osvojila prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju "Čajkovski" u Moskvi.

Pred zagrebačkom publikom ugledna pijanistica izvodila je djela Mozarta, Rahmanjinova, Chopina i u drugom dijelu Čajkovskog. Osim u Zagrebu Ayako Uehara nastupila je na Dubrovačkim ljetnim igrama i u Zadru u sklopu manifestacije "Večeri sv. Donata".

(Hina) ta ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara