JAPANSKI PIJANIST ON MITANI NA TURNEJI PO HRVATSKOJ

On Mitani, japanski pijanist i posebni japanski savjetnik za kulturnu razmjenu, gostuje u Hrvatskoj na višemjesečnoj turneji u sklopu koje će na koncertima izvoditi repertoar japanskih skladatelja, izvijestilo je Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj.

Japanski pijanist imat će 6. i 17. ožujka te 15. travnja solističke nastupe u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu, a postoji mogućnost i da 25. travnja svira u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najavio je ataše u japanskom Veleposlanstvu Wataru Yokohama.

Mitani je ovog tjedna nastupio u Osijeku i Dubrovniku, a zasad se planiraju njegovi nastupi u Zadru, Karlovcu, Splitu, Hvaru, Poreču i Pakracu, dodao je Yokohama, napomenuvši da bi se mogli dodati još neki koncerti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mitanijev boravak u Hrvatskoj, koji organizira japanska Vlada, traje od 16. veljače do 15. svibnja. Kroz program kulturne razmjene Japan se nastoji približiti drugim zemljama i uspostaviti bolja kulturna suradnja. Zato je Mitani određen posebnim savjetnikom za kulturu te kroz nastupe i predavanja predstavlja japansku glazbu.

On Mitani (Tokio, 1959.) diplomirao je na Toho High School of Music u Japanu. Profesionalno se usavršio u klasi Takahire Sonode. Imao je brojne solističke nastupe diljem Europe te u Vijetnamu i Maroku. Sada predaje na Showa University u Japanu i ima predavanja na temu "Suvremeni izraz u izvođenju Beethovenovih sonata".

(Hina) xag yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara