JEDNA OSOBA UBIJENA U ANTIAMERIČKOM PROSVJEDU U IRAKU

Jedan je Iračanin ubijen a trojica su ranjena u nedjelju kad su američki vojnici u Kerbali, južno od Bagdada, otvorili vatru na skupinu demonstranata koji su se okupili kako bi prosvjedovali zato što su Amerikanci prethodnog dana navodno ispalili dimnu bombu na sveto mjesto u tom gradu. L

Demonstranti, njih oko 300, bacali su kamenje na američke vojnike, koji su odgovorili pucajući iz vatrenog oružja. Prema izjavama stanovnika, jedan je demonstrant ubijen, trojica su ranjena, a petnaestorica su uhićena, od kojih je dvanaest kasnije oslobođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Demonstranti su prosvjedovali zbog incidenta koji se dogodio u subotu navečer, kad je američka ophodnja pokušala otjerati skupinu vjernika koja je željela spriječiti da se približe mauzoleju u kojemu je grob šiitskim muslimanima svetog imama Husseina. Vojnici su ispalili nekoliko dimnih bombi, od kojih je jedna pogodila mauzolej.

Šeik Abdel Hadi al-Karbalai, predstavnik ajatohala Ali Sistanija u Kerbali, pozvao je američke vojnike "da se više ne približavaju svetom mauzoleju te da se se ispričaju zato što su na njega ispalili dimne granate".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara