Jelinčičeva stranka osudila zabranu referenduma o"izbrisanima"

Odluka Ustavnog suda, kojom je zakonodavcu naloženo izdavanje rješenja o stalnom prebivalištu u Sloveniji za 18.000 neslovenaca i to retroaktivno od 1991., nepravedna je i rezultat je političkih pritisaka na slovensku političku elitu, ocijenila je u četvrtak u priopćenju za javnost Slovenska nacionalna stranka (SNS), koju vodi kontroverzni zastupnik u parlamentu Zmago Jelinčič.

Stranka je tako reagirala na potez predsjednika parlamenta Boruta Pahora koji je u četvrtak drugi put u zadnjih tjedan dana odbio novu inicijativu o referendumu na kojemu bi se glasovalo o poništenju odluke Ustavnog suda koju parlament tek treba operacionalizirati.

"Nadamo se da Pahorova odluka neće izazvati dodatne štete slovenskoj državi", izjavio je potpredsjednik Jelinčičeve stranke Sašo Peče.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pahor je inicijativu za održavanje referenduma odbio s motivacijom da je mišljenje pravne službe o mogućnosti da se na referendumu odlučuje o pravorijecima Ustavnog suda bilo negativno, no Jelinčič i Peče tvrde da je u Sloveniji u proteklih desetak godina bilo i više drugih spornih referenduma.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara