Jordanska policija ubila trojicu terorista

JORDANSKE snage sigurnosti ubile su u utorak trojicu terorista u sukobu na istoku Amana, rekao je jedan dužnosnik policije, a prenijela službena agencija Petra.

"Prema informacijama da se oružana skupina koja planira terorističke napade, nalazi u području Hašemija, jedna policijska snaga je otišla tamo", rekao je taj dužnosnik.

Kada su se trebali predati, teroristi su otvorili vatru na snage sigurnosti koje su odvratile i ubile trojicu, precizirao je dužnosnik.

Jedan od osumnjičenih je Jordanac, a druga dvojica stranci.

Izvor sigurnosti kazao je za agenciju Associated press (AP) da su trojica ubijenih terorista vjerojatno bila povezana s terorističom skupinom koja je planirala napad na ured pemijera i jordanske službe sigurnosti snažnom kemijskom bombom. Da je ta bomba eksplodirala ubila bi najmanje 20.000, kazali su vladini dužnosnici za AP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina je navodno planirala i napade na američko veleposlansto i strana diplomatska predsatvništva.

Policija je otkrila zavjeru prošlog mjeseca i uhitila mnoge pripadnike terorističke skupine u dva napada.

Dvadesetdva Arapa osuđena su za teroristički napad na američke i izraelske turiste tijekom proslave milenija 2000 u Jordanu.

Jordan, umjerena arapska zemlja blisko povezana sa Sjedinjenim Državama skopila je mirovni sporazum s Izraelom i meta je napada terorističke mreže al Qaide koju vodi Osama bin Ladena ali i drugih skupina, dodaje agencija AP.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara