54.80.97.221 US
 

Jozo Radoš i dalje na čelu Libre

Piše:
subota, 20.9.2003. 15:31
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NA PRVOJ izbornoj konvenciji Libre, na kojoj je danas u Zagrebu sudjelovalo 355 članova, ponovno je izabran Jozo Radoš za predsjednika te stranke.

Za potpredsjednike izabrani su Zrinjka Glovacki-Bernardi i Vilim Herman.

Članovi Libre prihvatili su programsku deklaraciju u kojoj se zauzimaju za usklađivanje zakona s Europskom unijom, brže reforme školstva i znanosti, reformu državne uprave i poljoprivrede, bržu privatizaciju, ukinuće obveznoga vojnog roka, neovisno pravosuđe i suzbijanje sive ekonomije.

Prihvaćene su i programske osnove Kluba mladih Libre u kojima se ističe koliko je važno poboljšati kvalitetu obrazovanja i znanosti.

Prvu izbornu konvenciju Libre pozdravili su predstavnici sindikata, stranih veleposlanstava i nekih političkih stranaka, a predstavnik SDP-a Mate Arlović i predstavnica Liberalne stranke Andrea Feldman predložili su Libri izbornu suradnju.

"Vesele me ti pozivi", rekao je Radoš novinarima, no dodao je kako svaku koaliciju treba temeljiti na programima, a tek nakon toga dolazi pitanje koliko će koja stranka dobiti mjesta (na listama).

Ponovio je da Libra neće žrtvovati svoj program za dva-tri zastupnička mjesta, dodajući kako nikome neće zatvoriti vrata.

Podnoseći izvješće o jednogodišnjem radu, Radoš je rekao da je Libra postigla "temeljni cilj - sačuvana je stabilnost vlasti i zemlje".

Sasvim je sigurno da bez Libre Republika Hrvatska ne bi bila izravan kandidat za Europsku uniju 2007., ustvrdio je Radoš. Pritom je istaknuo doprinos Librinih članova, to jest članova Vlade - Gorana Granića, Andre Vlahušića i Rolanda Žuvanića.

Govoreći o rezultatima rada Vlade, ocijenio je da su učinjeni veliki pomaci u demokratizaciji zemlje, ali je upozorio i na negativne strane koje izviru iz nejasnih programskih zadaća, primitivnoga koalicijskog ugovora i nedostatka hrabrosti u provedbi reformi.

Na gospodarskom području ostvaren je znatan rast bruto domaćeg proizvoda - najviši među tranzicijskim zemljama, rekao je Radoš, koji je pritom upozorio da je "sve manja pokrivenost uvoza izvozom najveći makroekonomski problem Hrvatske".
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije