Jurica: Nema alternative miru ni borbi protiv terorizma

NEMA alternative miru, ali ni borbi protiv terorizma, rekao je predsjednik vanjsko-političkoga odbora Hrvatskog sabora Neven Jurica tijekom posjeta Izraelu, kaže se u saborskome priopćenju izdanom u srijedu.

Jurica na čelu izaslanstva vanjskopolitičkoga odbora Sabora boravi od 10. do 13. svibnja u Izraelu na poziv odbora za vanjsku politiku i obranu izraelskoga parlamenta, Knesseta.

Neven Jurica izrazio je puno razumijevanje za probleme s kojima se Izrael suočava s nastojanjima da se postigne mirno rješenje, a hrvatsko je izaslanstvo jasno istaknulo hrvatsku podršku mirovnim smjernicama, tzv. roadmapu za Bliski istok, kaže se u priopćenju.

Neven Jurica i izaslanstvo sastali su se s predsjednikom Knesseta Reuvenom Rivlinom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i obranu Yuvalom Steinitzom i članovima Odbora, a bili su i na plenarnoj sjednici Knesseta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Knesseta je, otvarajući sjednicu posebno toplo i prijateljski pozdravio hrvatsko izaslanstvo, kaže se u saborskom priopćenju.

U svim su službenim razgovorima posebno istaknuti odlični prijateljski bilateralni hrvatsko-izraelski odnosi te je potvrđena namjera da se oni još više unaprijede i učvrste. Izraelska strana pozdravlja i podržava razvoj demokratskih vrijednosti u Hrvatskoj kao i napore hrvatske vlade za približavanje Europskoj uniji.

U nastavku posjeta izraelskom parlamentu Neven Jurica i izaslanstvo susreli su se sa zastupnicom i predsjednicom pododbora za vanjsku politiku Naomi Blumenthal te dogovorili osnivanje Parlamentarne skupine izraelsko-hrvatskog prijateljstva u Knessetu, na čelu s Naomi Blumenthal.

Neven Jurica susreo se i sa članovima Lige hrvatsko-izraelskog prijateljstva čiji je predsjednik Samuels Schlezinger, počasni konzul Republike Hrvatske u Izraelu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara