54.83.81.52 US
 

Kalmetino ministarstvo demantira navode T. Holjevac

Piše:
četvrtak, 8.3.2007. 17:04
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

ZASTUPNICA u Gradskoj skupštini Zagreba Tatjana Holjevac u četvrtak je izvijestila kako ima informacije da je Vlada s T-HT-om potpisala tajni ugovor po kojem se toj tvrtki neizravno priznaje vlasništvo nad distribucijsko-telekomunikacijskom kanalizacijom (DTK).

Vlada je naime, prošlog mjeseca odustala od odluke o sporazumnom raskidu koncesijskog ugovora s T-HT-om, te je ministru Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) Božidaru Kalmeti dala ovlast da potpiše izmjene kojima bi se taj ugovor uskladio sa Zakonom o telekomunikacijama iz 2003.

Kalmetino ministarstvo danas je demantiralo navode Tatjane Holjevac, te je u priopćenju za medije ustvrdilo kako Ugovor o usklađenju Ugovora o koncesiji u nepokretnoj mreži iz 1999. g. - kojeg je Kalmeta po ovlaštenju hrvatske Vlade potpisao 28. veljače 2007. - nisu dana nikakva prava HT-u vezano za vlasništvo nad DTK.

Ugovor je potpisan kao obveza iz Zakona o telekomunikacijama, a na ovaj način je  izjednačen status, prava i obveza operatora HT u obavljanju njegove djelatnosti i pružanju telekomunikacijskih usluga, pod jednakim i transparentnim uvjetima koji vrijede i za sve druge telekomunikacijske operatore i davatelje usluga na hrvatskom tržištu.

Ovim usklađenjem Ugovora o koncesiji su se i formalno dokinule sve njegove odredbe koje su u suprotnosti s važećim Zakonom o telekomunikacijama, a osobito odredbe o preostalim isključivim ili posebnim pravima HT-a, dok se ovlasti HT-a za obavljanje telekomunikacijskih usluga, koje su do sada proizlazile iz Ugovora o koncesiji, zamjenjuju odgovarajućim ovlaštenjima (dozvolama, prijavama i sl.) u skladu sa važećim Zakonom o telekomunikacijama.

Time se u cijelosti provodi obveza usklađivanja Ugovora o koncesiji. Ugovor o usklađenju Ugovora je potpisan između HT-a, Vlade RH i Hrvatske agencije za telekomunikacije kao neovisnog regulatornog tijela, a poslan je na uvid i Europskoj komisiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MMTPR-a.

I.K.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije