Kapraljević: Čačić sabotira moju kandidaturu za predsjednika stranke

Kapraljević: Čačić sabotira moju kandidaturu za predsjednika stranke
PREMA vijestima iz Hrvatske narodne stranke očito se zahuktava kampanja prije stranačke izborne konvencije koja se održava 6. travnja, a zasad jedini kandidat za predsjednika stranke, Radimir Čačić morat će opravdati svoju favoriziranu ulogu u stranci.
Osim međimurskog župana Josipa Posaveca, grupi pobunjenika protiv vodstva stranke pridružio se i Antun Kapraljević, dugogodišnji stranački dužnosnik i saborski zastupnik, koji je u intervjuu za Večernji list izjavio da je rukovodstvo stranke u krizi i da su se politika i projekti HNS-a sveli na zahtjev  "nama premijera i ministricu vanjskih poslova", dok ostalo ništa nije bitno.
Kapraljević također optužuje Čačića da sabotira njegovu kandidaturu i da vrši pritisak na ljude iz stranke jer se boji tajnog glasovanja na izbornoj konveciji
Izostanak tajnog glasovanja na Središnjem odboru stranke u veljači, kada je odbačena njegova kandidatura za predsjednika stranke i Radomir Čačić izabran za jedinog kandidata, Josip Posavec smatra glavnim razlogom svog neuspjeha i slabe potpore Središnjeg odbora  stranke.
Posavec smatra da je većina ljudi u stranci pod pritiskom Čačića, kojeg se boje i očekuju da će od njega izvući neke osobne koristi,  pa mu se ne žele kroz javnu konfrontaciju zamjeriti.
Kada je prošlog mjeseca u svom rodnom gradu Našicama započeo kampanju, Kapraljević  je izjavio da mu je namjera demokratizirati odnose unutar stranke, "Znam da je to bitka Davida i Golijata, ali prema biblijskoj je priči David pobijedio“, izjavio je Kapraljević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posavec koji će se također kandidirati za predsjednika stranke, za medije je izjavio da se stranka nalazi u situaciji kada se treba brinuti za svoj opstanak,  "Već smo gledali film s Čačićem kao predsjednikom i taj film je bio vrlo loš. Od 1994. do 2000. godine pod njegovim vodstvom stranka je jedva preživjela".
Kako je očito došlo do nagomilavanja problema i rasipanja u stranci pokazuje i ostavka zadarskog HNS-a Željka Predovana koji je izjavio da se povlači zbog lošeg izbornog rezultata ali i zasićenja zbog odnosa u stranci, pogotovo onog "odozgo prema dolje".
Nakon sjednice Središnjeg odbora stranke kada je izglasan kao jedini kandidat za predsjednika, a Vesna Pusić najavila svoju kandidaturu za potpredsjednicu, čime su potvrđena višemjesečna nagađanja da se Pusić definitivno povlači u korist Čačića, vječni dvojac se vjerovatno osjećao siguran u vrhu stranke.
Koliko će im protukandidati pomrsiti račune, vidjet će se na stanačkoj konveciji.
J.S.
Foto: I.L.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara