Kardinal Bozanić razgovarao s kardinalom Sodanom

Kardinal Bozanić razgovarao s kardinalom Sodanom
ULOGU Crkve u europskim integracijama bolje procjenjuje i vidi naša baza nego li javnost koja se bavi nekim svojim uskim pitanjima, ocijenio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić nakon jutrošnje hodočasničke procesije s Marijinim likom koju je predvodio, a prije početka samoga misnoga slavlja na središnjem prostoru zrakoplovne luke u Mariazellu, gdje se odvija proslava srednjoeuropskog katoličkog dana.

"Kao i za sve narode, tako je i za nas Hrvate ovo povijesni i znakoviti događaj, na kojemu se okupljamo kao vjernici iz raznih zemalja u svojstvu hodočasnika. Mi želimo graditi budućnost sudjelujući u njoj kao katolici koji svoju vjeru žele ponuditi kao svjetlo na tome putu. Zato i dolazimo u Mariazell Mariji koja je naša zvijezda na tome putu", rekao je kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan je li se susreo s vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Angelom Sodanom, Bozanić je odgovorio potvrdno, rekavši da je u tim susretima bilo znakovito da je kardinal Sodano čak dva puta izrijekom spomenuo Hrvatsku u kontekstu europskih integracija, a zanimalo ga je i koliki je broj Hrvata na ovome hodočašću.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara