54.80.217.80 US
 

Karlovac: Županijska skupština donijela odluku o broju vijećnika manjine

Piše:
srijeda, 30.4.2003. 14:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

SKUPŠTINA Karlovačke županije usvojila je danas statutarnu odluku o određivanju broja vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine u skladu s popisom stanovništva iz 2001., izvješće o izvršenju proračuna za Karlovačku županiju u 2002. godini u iznosu od 94,3 milijuna kuna, te odluku o rasporedu neutrošenih 15,2 milijuna kuna.

Jednoglasno je usvojena statutarna odluka prema kojoj u sastavu Županijske skupštine moraju biti četiri predstavnika srpske nacionalne manjine koji će predstavljati 11,04 posto stanovnika srpske nacionalnosti u Karlovačkoj županiji.

Skupština već ima jednog vijećnika (SDP) koji je predstavnik manjine, tako da će u njen sastav ući još tri, pa će skupština imati 44 vijećnika.

Kako na listama za prošle izbore postoje predstavnici manjine koji će ući u sastav Županijske skupštine, dopunski izbori neće biti potrebni. Dvojica će doći s liste SDP-a, a jedan s liste HSLS-a, tako da će pozicija (HDZ,DC,HSLS,HČSP i dva nezavisna) koja je do sada imala 25 vijećnika imati 26, a opozicija (SDP i HSS), koja je imala 16, mat će 18 vijećnika.

Vijećnici su jednoglasno odlučili da se od dijela županijskog proračuna koji nije utrošen 2002. godine, 6,4 milijuna kuna namijeni, uglavnom, za kreditiranje poduzetništva i poljoprivrede, a preostalih 8,8 milijuna kuna rasporedit će se u proračun za 2003. godinu. O namjeni tog iznosa odlučit će županijska Skupština pri usvajanju rebalansa proračuna za 2003. godinu.

(Hina) vh jn

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije