54.198.151.201 US
 

KB Dubrava: Počeo pokusni rad bolničkog informacijskog sustava

Piše:
ponedjeljak, 8.12.2003. 12:11
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U KLINIČKOJ bolnici (KB) Dubrava danas je počeo pokusni rad bolničkog informacijskog sustava (BIS), kojemu je cilj potpuno elektroničko praćenje svakog pacijenta tijekom njegova boravka u toj bolnici.

Današnji tzv. elektronički dan u KB-u Dubrava rezultat je provedbe pilot-projekta uspostave BIS-a koji je pokrenulo Ministarstvo zdravstva.

U sklopu dvotjednih priprema uvođenja BIS-a u KB Dubrava vođena je dvostruka evidencija pacijenata (papirnata i elektronička), nakon čega je 1. prosinca počela uporaba integralnog BIS-a, što uključuje praćenje svakog bolesnika od trenutka ulaska ili prijema u bolnicu do njegova izlaska.

Uz ostalo, u toj se fazi projekta za svakog pacijenta tijekom njegova boravka u bolnici vodi evidencija svih usluga, koje se fakturiraju prije svega Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

U suradnji s agencijom FINA ostvarena je mogućnost ovjere digitalnih dokumenata elektroničkim potpisom, pa će bolnički račun prema HZZO-u ubuduće putovati samo u elektroničkom obliku.

U pripremi je druga faza projekta, koja uključuje stvaranje i praćenje elektroničke medicinske dokumentacije kroz sve bolničke procese, uz automatsko ukidanje papirnate dokumentacije kao nepotrebne.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije