Kerry i Edwards popularniji od Busha

AMERIČKI predsjednik George W. Bush ima problema s povjerenjem američke javnosti, a u izravnom sučeljavanju u ovom trenutku pobijedili bi ga demokratski natjecatelji za predsjedničkog kandidata John Kerry i John Edwards, pokazalo je u četvrtak istraživanje javnoga mišljenja CNN/USA Today/Gallup.

Postotak Amerikanaca koji odobravaju način na koji Bush obavlja posao predsjednika ostao je u veljači na 51 posto, ali oni imaju primjedbi na njegova osobna svojstva.

Povjerenje u Bushovo poštenje i vjerodostojnost je na najnižoj razini točki cijelog njegova predsjedništva, s 55 posto ispitanika koji kažu da je pošten i dostojan povjerenja, a 42 posto da nije.

Bushovi problemi dolaze u vrijeme kada se suočava s optužbama da je izbjegavao vojnu službu u Nacionalnoj gardi tijekom Vijetnamskog rata, neuspjeha da pronađe oružje masovnog uništavanja u Iraku te neispunjenog obećanja da će stvoriti novih 2,6 milijuna radnih mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi predsjednički izbori bili održani danas i John Kerry i John Edwards bi pobijedili Busha, pokazalo je istraživanje provedeno 16-17. veljače. Kerry među vjerojatnim biračima vodi Busha s 55 prema 43 posto, a Edwards s 54 prema 44 posto.

S druge strane analitičari upozoravaju da Bush još nije ozbiljno započeo svoju predizbornu kampanju te da je od Drugoga svjetskog rata svaki predsjednik koji je u izbornoj godini imao preko 50 posto odobravanja posla koji obavlja dobio drugi mandat.

(Hina) xsl ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara