Kerum kupuje zagrebačku Esplanadu

Kerum kupuje zagrebačku Esplanadu

ŽELJKO KERUM, splitski poduzetnik koji se prošli mjesec našao na tapeti nakon što je premijer Ivo Sanader komentirao loše poslodavce koji kupuju "Maybache i jahte, dok radnici trpe", kupuje zagrebački hotel Regent Esplanada.

Kerum ovu informaciju nije htio komentirati, međutim Jutarnji list doznaje da je proteklih mjeseci održano nekoliko sastanaka Željka Keruma s austrijskim vlasnicima na kojima se pregovaralo o cijeni hotela.

Dvojica hotelskih menadžera procijenili su vrijednost hotela na više od 60 milijuna eura.

Kerum je nedavno postao vlasnikom kultnog okupljališta političara i društvenih uglednika na zagrebačkoj špici, kafića Bulldog, a jednako tako gotova je stvar njegovog preuzimanja kafića "Lažni svjedok" i "Šumski dvor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum je u Zagrebu do sada otvorio 12 trgovina u sklopu svog trgovačkog lanca "Kerum", a za osam milijuna eura od odvjetnika Ante Nobila i poduzetnika Miće Carića je kupio zgradu bivše tekstilne tvornice Nada Dimić.

Skupa za zgradom je otkupio i planove za izgradnju Poslovnog centra Krešimir kojeg su Nobilo i Carić namjeravali izgraditi na uglu Branimirove i Erdodyjeve ulice.

R.I.
Foto: Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara