Kinesko veleposlanstvo darovalo 100.000 kuna invalidima

KINESKO je veleposlanstvo danas darovalo sto tisuća kuna pomoći invalidnim osobama u akciji "Hvala ti, moj dobri anđele 2", koju od 1. studenoga do 1. ožujka ponovno pokreće Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Ček od sto tisuća kuna predsjednici HSUTI-ja Mirjani Dobranović uručio je kineski veleposlanik u Hrvatskoj Zhi Zhaolin.

"Pomoć invalidnim osobama obveza je svih", rekao je Zhaolin, pozdravivši prijedlog HSUTI-ja za suradnju sa svekineskom zajednicom invalida.

Dobrotvornu akciju "Hvala ti, moj dobri anđele" HSUTI je priredio 2003./2004. i s prikupljenih pet milijuna kuna pomoć su dobile 102 invalidne osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim dijelom akcije HSUTI kani i dalje pomagati invalidnim osobama, poboljšati uvjete života u ustanovama u kojima su smještena djeca i odrasle osobe s invaliditetom te od 205 invalidnih studenata najboljem od njih dodijeliti stipendiju, rekla je predsjednica HSUTI-ja Mirjana Dobranović.

Dodalo je kako je na popisu čekanja trenutačno 50 invalidnih osoba koje su zatražile pomoć te da će HSUTI do 30. rujna zaprimati molbe za pomoć i nakon toga sastaviti popis i vidjeti koliko će invalidnih osoba obuhvatiti drugi dio akcije.

Dobranović je ponovno upozorila da iz plaćanja PDV-a treba isključiti nova invalidna pomagala, tzv. pristupačnosti (električne platforme, gusjeničari koji svladavaju stube), kojih nema u Pravilniku o ortopedskim pomagalima iz 1999.

Po podatcima HSUTI-ja u Hrvatskoj je 429.421 invalidna osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara