54.166.172.33 US
 

Kiša zasad nema bitno utjecaja na vodostaj rijeka

Piše:
subota, 17.4.2004. 11:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

KIŠA koja od večernjih sati 16. travnja pada na većini područja Hrvatske, zasad nema bitnog utjecaja na kretanje vodostaja rijeka, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje

Vodostaj rijeke Save je u stagnaciji i blagom padu, osim kod Mačkovca i Davora, gdje je u blagom porastu.

Jučer je došloi do porasta vodostaja rijeke Strug - u 17 sati - 603 centimetara. Glavna prijetnja na području Novske i Jasenovca je od zaobalnih voda.

U selima Trancu i Uštici ponovno je poplavljeno nekoliko kuća i gospodarskih zgrada. Vatrogasci Novske i Lipovljana priskočili su u pomoć i pomoću crpki ispumpavaju vodu. Poplavljeno je i nekoliko kuća u selu Bukovica, a opasnost prijeti selu Trebež. U pomoć stanovnicima Trebeža i Bukovice uključile su se jedinice Civilne zaštite.

Selo Mlaka još uvijek je odsječeno, a lokalna cesta Mlaka - Košutarica zatvorena za promet.

Izvanredne mjere obrane od poplava još su na snazi na području Jasenovca, Mačkovca, Davora, Slavonskog Broda, Sl. Šamca i Županje.

Izvanredne mjere zaštite od poplave i dalje su na snazi za slivno područje Biđ - Bosut i slivno područje Vuka u Županiji vukovarsko-srijemskoj.

Rijeka Una je u opadanju. Jučer u 12 sati ukinute su redovne mjere obrane od poplave i više ne ugrožava naseljena područja. Vodu za piće i dalje je potrebno prokuhavati.

Rijeka Kupa povukla se jučer na razinu 579 centimetara na mjernom mjestu Jamnička Kiselica, pa su od 19 sati ukinute redovne mjere obrane od poplave za vodotok i mjesta Petrinju, Glinu i Lekenik.

Na rijeci Dravi bilježe se vrlo male promjene u vodostaju.

Usprkos kiši koja od sinoć pada, vodostaj rijeke Cetine i jezera Peruča i dalje lagano opada. Sve županijske i lokalne ceste koje su zbog poplave zatvorene, i dalje su u istom stanju.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije