Kosovo: Nakon incidenta u Mitrovici uhićena četvorica jordanskih policajaca

ČETVORICA jordanskih policajaca, pripadnika UNove policijske misije na Kosovu (UNMIK), uhićena su nakon oružanog incidenta u Kosovskoj Mitrovici u kojem su poginule tri osobe, potvrdio je u nedjelju međunarodni povjerenik policije na Kosovu Stephan Feller.

"Nakon subotnjeg tragičnog incidenta u Okružnom zatvoru u Mitrovici, u kome su poginule tri osobe, uhićena su četvorica jordanskih policajaca i očekuje se da će im biti oduzet imunitet kako bi se mogla obaviti istraga", izjavio je Feller na konferenciji za novinstvo u Prištini.

Policija UNMIK-a je potvrdila da su u pucnjavi poginule dvije Amerikanke i jedan Jordanac, svi pripadnici policije UNMIK-a, dok je 11 policajaca ranjeno od kojih deset Amerikanaca i jedan Austrijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povjerenik policije Feller izjavio je da je istraga u tijeku i da se još uvijek ne znaju motivi ovog teškog incidenta.

"U ovoj fazi ne mogu iznijeti nijedan zaključak o tome kako je došlo do oružanog sukoba. Mogu reći da je to tragedija za policijsku službu", rekao je Feller.

On je rekao da u politici i u programu policije na Kosovu neće biti promjena, te da će međunarodna policija i kosovska policijska služba nastaviti raditi zajedno na očuvanju reda i mira.

Najviši predstavnici kosovskih institucija i političkih snaga na Kosovu izrazili su u nedjelju žaljenje zbog incidenta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara