KRAMARIĆ: NOVi zakon o sigurnosti u prometu "požar pokušava ugasiti kapaljkom"

Dopredsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas kako primjena novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, posebice odredbe o alkholiziranosti vozača pokazuje da se problem pokušava riješiti na palijativan i ishitren način te da se "požar pokušava ugasiti kapaljkom".

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako novi zakon ima svojih dobrih strana, ali da se pretjeralo, jer se, kako drži, "zaboravilo da je Hrvatska turistička zemlja" te da, je u Hrvatskoj, kao mediteranskoj i srednjoeuropskoj zemlji, "kultura vina i piva nešto što pripada kulturnom kodu građana RH".

Dodao je kako se u novome zakonu više trebalo poraditi na edukaciji, podizanju kulture u prometu i sigurnosti na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrćući se na proces privatizacije u Hrvatskoj kazao je kako u svakoj privatizaciji ima previše politike te kako "u poslovnom svijetu nije uobičajeno da glavnu riječ u privatizaciji vode ministri, župani i saborski zastupnici, već je to prije svega stvar tržišta i biznisa".

"Kod nas je to sve izokrenuto, pa se ne treba čuditi što imamo situacije poput "Sunčanog Hvara", sisačke "Željezare" "Viktora Lenca" i PPK "Valpova", a bojim se da ni "Belje" u tome nije nikakva iznimka. To nije dobra poruka financijskom kapitalu", ocijenio je Kramarić.

(Hina) xivuč ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara