Kramarić o lokalnim i predsjedničkim izborima

Kramarić o lokalnim i predsjedničkim izborima
POTPREDSJEDNIK Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da je stranka iznenađena idejama o mogućem objedinjavanju održavanja predsjedničkih i lokalnih izbora te da se to ne može raditi na mehanički način.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio da se u "demokratskim zemljama predsjednički izbori održavaju zasebno, jer bi usporedno održavanje drugih izbora degradiralo važnost izbora za predsjednika države".

On ističe kako se, po postojećem zakonu, lokalni izbori održavaju svake četvrte godine, treću nedjelju u svibnju, te kako bi za provedbu ovakvih ideja trebalo promijeniti zakon, ali da, koliko mu je poznato, takvog zakonskog prijedloga nema u proceduri.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući nedavnu saborsku raspravu o povratu duga umirovljenicima Kramarić je ustvrdio kako nije poznata visina duga, fond preko kojega će se dug vraćati niti dionice kojima će raspolagati. Smatra kako je riječ o obmani, da su umirovljenici prevareni jer, kako drži, "od povrata duga nema apsolutno ništa", ali da unatoč ne tome "ne očekuje pucanje koalicije HDZ-a i HSU-a, već povećani val nerealnih obećanja".

Kramarić je kazao kako pozdravlja nedavno potpisivanje koalicijskog sporazuma HNS-a, LS-a i LIBRE, ali traži da suradnja ne bude mehanička i da se, kako je istaknuo, vodi računa o minulom radu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara