Krvavo more u Japanu od masakra delfina

Krvavo more u Japanu od masakra delfina

KAKO je Zemlja izlazećeg sunca jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja ne zabranjuje lov na kitove i delfine ribari to koriste za dobru zaradu. Aktivisti za zaštitu životinja nedaleko Taijia snimili SU brutalno ubijanje jata delfina u jednoj uvali od čega je površina mora dobila potpuno crvenu boju.

Ribari su udarali po površini kako bi poremetili delfinima osjećaj za orijentaciju pa su ovi uplivali u uvalu gdje ih je dočekao masakr kukama koji su aktivisti uzalud pokušali spriječiti.

Okrvavljene i polužive životinje ribari su izvlačili u čamce i na obalu, a zaštitnicima životinja preostalo je samo da snime jezivi video. Njih nekoliko već više mjeseci boravi u Teijiu gdje se svađaju s ribarima pa su već završili i na policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici mjesta brane se da je lov na delfine kod njih tradicionalan i tvrde da su ribari ove godine pobili "samo" 60 ovih dragih životinja čije meso konzerviraju i prodaju.

Iako kod nas postoji zabrana lova na delfine prije nekoliko dana iz Jadrana je izvučen mrtvi delfin za kojeg se obdukcijom ustanovilo da je ubijen metkom iz puške.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara