kuba: pokušaj moje smjene je organizirani puč u sindikatu učitelja

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Dalimir Kuba ustvrdio je danas da je sazivanje za subotu izvanredne Skupštine SHUa na kojoj bi se trebalo odlučiti o njegovoj smjeni "organizirani puč iza kojega stoje predsjednica Velikog vijeća Jasna Lederer i voditeljica područnog ureda u Rijeci Ružica Polić".

"I ne pomišljam na ostavku", rekao je Kuba na konferenciji za novinare komentirajući zahtjev da ode s čelnog mjesta SHU-a zbog navodnog samovoljnog ponašanja i odbijanja da se sindikalnom poduzeću "Vila Ružica" u Crikvenici dade pozajmica od šest milijuna kuna iz sindikalne pričuve.

Dio članova Skupštine SHU-a pokušao ga je smijeniti proteklog vikenda na Skupštini u Crikvenici, no nakon žučne rasprave kada se trebalo glasovati o povjerenju, nije bilo kvoruma. Stoga je nova izvanredna Skupština, s Kubinom smjenom kao jedinom točkom dnevnog reda, sazvana za subotu, 13. ožujka.

"Iza hajke na mene stoje Jasna Lederer i Ružica Polić jer sam otkrio da su još 1992. iz sindikalnih sredstava davale lihvarske pozajmice s mjesečnom kamatom od 10 posto raznim privatnim poduzećima", kazao je Kuba.

Kao potvrdu za to naveo je izvješće iz Hanžekovićeve odvjetničke kancelarije o lihvarskim pozajmicama jednom bračnom paru, koje je u SHU stiglo krajem prošle godine.

Kuba je također upozorio da je Skupština SHU-a većinom glasova odlučila posuditi sindikalnom hotelu "Vila Ružica" šest milijuna kuna, a pritom nisu utvrđeni ni rok niti uvjeti vraćanja novca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina članova Skupštine odbila je Kubin prijedlog za revizijom investicije u sindikalni hotel i njegova poslovanja, kao i utvrđivanje mogućnosti za njegovo buduće poslovanje.

"Vila Ružica" je hotel koji je SHU otvorio prije dvije godine u Crikvenici, nakon što je obnovio dvije secesijske vile u svojem vlasništvu, a Kuba upozorava da dosadašnje poslovanje hotela ne omogućuje vraćanje zajmova od 12 milijuna kuna HBOR-u i šest milijuna kuna Gospodarsko-kreditnoj banci, koji su kreditirali tu investiciju.

"Neka članovi sindikata pitaju svoje predstavnike u Skupštini zašto ne žele reviziju investicije i poslovanja 'Vile Ružice' kao i analizu mogućeg budućeg poslovanja tvrtke", rekao je.

Kuba je uvjeren da ga podržava većina od preko 26.000 članova SHU-a i poručuje im da će se, ako u subotu "ipak uspije puč", vrlo brzo legalnim putem vratiti na čelo sindikata.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara