L. Podrug: Predizborna kampanja počela nelegalno jer još nisu raspisani izbori

PREDSJEDNIK Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug izjavio je danas u Splitu da će njegova stranka izići na izbore u svih 11 izbornih jedinica, a na njihovim listama bit će, uz ostale, hrvatski branitelji, generali te pripadnici nekadašnjeg, HOS-a.

"Da možemo doći u kontakt s generalom Antom Gotovinom sve naše liste nosio bi on", kazao je Podrug na konferenciji za novinstvo.

Predsjednik HČSP-a procijenio je da će ova stranka na predstojećim izborima dobiti sve HSP-ove glasove jer je, kako drži, na hrvatskoj političkoj sceni HČSP sada jedina prava pravaška stranka.

"Pravaši neće dati glas Slavenu Letici i sličnima koji mogu biti u svim strankama, i nitko se nema pravo zbog fotelje ovako poigravati s pravaštvom u Hrvatskoj", rekao je Luka Podrug.

Dodao je da njegova stranka traži poštene izbore i ravnopravan odnos prema svim strankama, te je ocijenio da je predizborna kampanja počela "vrlo prljavo i kršenjem zakona" i da "jedna stranka zloupotrebljava vlast, počevši predizbornu kampanju premda izbori nisu raspisani.

Po Podrugovim riječima, riječ je o SDP-u čiji čelnici i visoki stranački dužnosnici koji ujedno obnašaju vlast, obilaze Hrvatsku i zlorabe medije. Predsjednik HČSP-a zamjerio je, primjerice što se i SDP-ovi skupovi objavljuju kao udarna vijest na središnjem Dnevniku HTV-a, a i sinoćnji predizborni skup SDP-a dobio je vrlo velik prostor u splitskim dnevnim novinama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HČSP-a također je kazao da haaška tužiteljicu Carla del Ponte prekoračuje sve svoje ovlasti, a da Hrvatska šuti. "Ona je tužiteljica, a ne predsjednica Haaškog suda. Ruanda je tražila njenu smjenu i dobila je, te je krajnji trenutak da i Hrvatska zatraži smjenu Carle del Ponte", dodao je Luka Podrug.

Ocijenio je sramotnim i to što SAD raspisuje nagradu za hrvatskog generala Antu Gotovinu, a da Hrvatska ne reagira, što je za njega "dokaz da sadašnja vlast uopće nije hrvatska nego je produžena ruka svjetskih sila".

Luka Podrug izvijestio je i da se HČSP upravo konzultira s pravnicima o mogućnosti da podnese tužbu Haagu za zapovjednu odgovornost protiv sadašnjega hrvatskog predsjednika Stipe Mesića koji je bio predsjednik Jugoslavije i vrhovni zapovjednik JNA kada je jugo vojska napadala Dubrovnik i Vukovar.

S tim u vezi kazalo je da se generala Gotovinu također optužuje po zapovjednoj odgovornosti.

(Hina) merc sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara