Lado večeras na 55. Dubrovačkim ljetnim igrama s programom hrvatskih tradicijskih pjesama i plesova

ANSAMBL narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado na ovogodišnjim 55. Dubrovačkim ljetnim igrama sudjeluje s tri programa, a večeras će u tvrđavi Revelin nastupiti s programom hrvatskih tradicijskih pjesama i plesova.

Umjetnički voditelj Lada Ivan Ivančan istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare da Lado na Revelinu nastupa nakon 20 godina. Dodao je kako će sam program biti svojevrsna šetnja kroz Hrvatsku te da će se na njemu naći i četiri točke koje će biti premijerno izvedene, a to su: pjesme i plesovi Boke Kotorske, pjesme i plesovi iz Draganića kraj Karlovca, plesovi otoka Silbe, a bit će izvedene i tri pjesme koje nisu nikada dosad izvedene.

Lado će u petak, 16. srpnja, nastupiti i u atriju Kneževa dvora s koncertom kojim će ravnati Dražen Kurilovčan.

Ravnateljica Lada Ivana Lušić kazala je kako će se na programu naći, uz duhovne pučke skladbe, i neke od najpopularnijih pjesama iz Ladova repertoara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske Lado osnovan je 1949. u Zagrebu, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a za svoj koncert na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio je i nagradu "Orlando".

Lado je sinoć u okviru 55. Dubrovačkih ljetnih igara nastupio u Art radionici Lazareti s programom "Lado - Electro"

(Hina) xhš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara