Libra i LS sklopili sporazum o suradnji u Zagrebu

LIBRA i LS sklopili su danas sporazum o suradnji u Gradu Zagrebu, kojim se obvezuju na zajednički nastup u javnosti i provođenje zajedničkih akcija, koordinaciju rada vijećnika gradskih četvrti i suradnju na izradi programa za nastup na lokalnim izborima.

Sporazum pod nazivom "Liberali zajedno za Zagreb" potpisale su predsjednice zagrebačke Libre i zagrebačkog LS-a Zrinjka Glovacki Bernardi i Andrea Feldman.

Sporazum je, istaknule su, rezultat dogovora o suradnji LS-a i Libre, a s ciljem što boljeg zastupanja interesa građana Zagreba.

Zrinjka Glovacki Bernardi rekla je kako je do sporazuma došlo zbog dogovora Libre i LS-a o suradnji na lokalnoj razini. Rekla je da te dvije stranke imaju vijećnike u vijećima gradskih četvrti i da će još ovaj tjedan dogovoriti prvi sastanak s njima kako bi koordinirali njihove nastupe i rad u tim vijećima. Budući da će za godinu dana biti održani lokalni izbori, počet ćemo izrađivati programe za lokalne izbore određivanjem dodirnih točaka i zajedničkih interesa, rekla je Glovacki Bernardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nema razloga da se naše dvije stranke u jednom zajedničkom naporu polagano ne približavaju jer dijelimo, ne samo zajedničku prošlost, nego i viziju bolje budućnosti, rekla je Andrea Feldman.

Da su naše stranke išle zajedno na jučerašnje izbore u Šibeniku, vrlo vjerojatno bi prešle prag, ocijenila je Feldman. Zamoljeni od novinara da odgovore planira li se suradnja i sa SDP-om, budući da je ona postojala na parlamentarnim izborima, Feldman je rekla da, s obzirom na činjenicu da će se lokalni izbori za Zagreb održati tek za godinu dana, ima još dovoljno vremena da Libra i LS zajedničkim nastupom uvjere, ne samo SDP, nego i druge stranke liberalno-građanske orijentacije da je nužan i potreban jedan koordinirani zajednički nastup veće koalicije.

Glovacki Bernardi je rekla kako u Libri smatraju da su dogovori o koaliciji drugi korak, a ovoga trena je najvažnije odrediti ključne točke LS-ova i Librina izbornog nastupa za Grad Zagreb, kao temelja za daljnje pregovore s drugim strankama. Dodala je i kako Libra za Zagreb ima potpisan dogovor o suradnji i sa Zelenom strankom, te da će im se ta stranka priključiti u zajedničkim akcijama.

Feldman je rekla da je razlog sporazuma zajednički rad na promociji liberalnih ideja i građanskih vrijednosti, a za što su se obje stranke zauzimale u proteklom razdoblju. Motivira nas interes građana Zagreba da ih zastupa kvalitetna i autentična liberalna političarka ili političar jer velik dio problema vezan uz rad političara leži u činjenici da nema liberalnih predstavnika u gradskoj Skupštini i Poglavarstvu.

Ocijenila je i da je vlast u gradu puno kvalitetnija, otvorenija prema javnosti i vjerodostojnija kada je zastupaju liberalni političari te da je javnosti dosta svađa i prijepora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara