Linić: HDZ sada provodi istu politiku prema Haaškom sudu kao i SDP

Saborski zastupnik SDPa Slavko Linić na današnjoj je 5. konvenciji riječke Gradske organizacije SDPa u Rijeci ustvrdio da je premijer Ivo Sanader optuživao prošlu koaliciju na vlasti, na čelu sa SDPom, za izdajništvo zbog suradnje s Haaškim sudom, a sada HDZ vodi istu politiku kao tada SDP.

Linić je ocijenio da SDP ima kontinuitet odnosa prema Haaškome sudu, a HDZ, po njegovu mišljenju, mijenja svoja stajališta.

Govoreći o nastojanjima sadašnje Vlade kad je riječ o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, istaknuo je kako je to cilj i SDP-a, dodajući da Hrvatska za njegovo ostvarenje treba povećati svoju konkurentnost.

Linić je rekao da HDZ sada, zbog plaćanja ceha svojim koalicijskim partnerima, poput Hrvatske stranke umirovljenika ili predstavnika manjina, ostavlja malo novca za razvoj. Ocijenio je "crnom prognozom" najavu rasta BDP-a od 1,9 posto, ističući da to vodi povećanju nezaposlenosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik te političke stranke Antun Vujić je istaknuo da je SDP kao politička stranka potreban na političkoj sceni za razliku od, kako je rekao, liberalnih stranaka. Također je rekao kako SDP treba modernizirati.

Na konvenciji je bilo riječi o izmjeni statuta stranke zbog, kako je rečeno, ocjene stranačkog čelništva da je SDP na proteklim parlamentarnim izborima doživio neuspjeh zbog nedovoljno objašnjenih uspjeha te stranke i tadašnje koalicije na vlasti članstvu i građanima Hrvatske. Među promjenama u statutu bile bi, rečeno je, jačanje Glavnog odbora stranke, te ukinuće Predsjedništva SDP-a uz uvođenje više potpredsjednika, čime bi se smanjile ovlasti predsjednika stranke.

(Hina) xdsil ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara